What to do?

challenges

Hot Ramen Challenge

Bij Moshi Moshi zijn we dol op challenges. Yes, yes. Tijdens Moshi Moshi Fair kan je meedoen aan de Hot Ramen Challenge. Hou je van ramen en is 'spicy' je middle name, dan draagt deze challenge jouw naam. Spelregels gaan als volgt; wie het eerst zijn bordje Fire Ramen opgepeuzeld hebt zonder te drinken, is de winnaar!  De winnaar die krijgt eeuwige roem in de Moshi Moshi Fair Wall of Fame....!

 

De Hot Ramen Challenge begint om 14.00 bij de Main Area.

Ramune Bottoms up Competition

Wij zijn dol op een challenge. En jullie ook - geef het maar rustig toe.

En daarom presenteren we jullie nu samen met onze deskundige vrienden van Samurai Buyers vol trots en met *hik* de Ramune Bottums Up Competition. Ramune is nu eenmaal een van de beste zomerdrankjes - of het nu met aardbei of lychee smaak is.Het idee is simple, 3 rondes van 5 deelnemers die tegen elkaar strijden zo snel mogelijk ramune op te drinken.

Klinkt best leuk, toch?

 

De Ramen Bottoms Up Competition begint om 15.30 bij de Main Area.


Optredens

Gerard de verhalen verteller

Japan is een land vol verhalen... Oude Shinto-legenden, Boeddhistische sprookjes met verborgen wijsheden, fabels en volksverhalen met vreemde wezens als de tanuki en de kitsune, verhalen over samoerais en geisha's... en veel van deze verhalen hebben hun sporen achtergelaten in de moderne Japanse (pop)cultuur.

 

Gerard Jellema is een verhalenverteller met een grote liefde voor Japan. Hij gaat een paar van zijn mooiste verhalen met jullie delen. Kom tijdens Moshi Moshi luisteren naar Een verhaal van Gerard, en laat Gerard je meeslepen in zijn verhaal.

Raiden yosakoi

Yosakoi is een Japanse dansstijl. Yosakoi is een vorm van Japanse festivaldans waarin veel vrolijke en sierlijke, maar ook krachtige bewegingen voorkomen. Het is een stijl die door grote groepen mensen wordt gedanst en waar jong en oud met veel plezier aan kan deelnemen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

 

De optreden van Raiden Yosakoi begint om 13.00 bij de Main Area.

 


games

Kingyo Sukui

Japan favoriete zomer spel! Kingyo sukui of goldfish scooping, is een favoriete bezigheid op festivals in heel Japan. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk rubberen goudvissen of superballs met het schepje te vangen. Het is lastiger dan het lijkt. Het papier is gemaakt van rijstvellen. en wordt steeds zachter tot het helemaal niet meer werkt. 

Otaku Pictionary

Pictionary, weet je dat nog? Het is zo'n typisch spel dat gemaakt is voor een 'party'. Het gaat er bij Pictionary niet om hoe goed je kan tekenen. Het gaat er om hoe slim je kunt tekenen zodat je teamgenoten zo snel mogelijk het voorwerp raden. Dus zet je over je schaamtegevoel heen. Een mens is gewoon twee bolletjes en vier stokjes.


Karaoke

Naast geurige gerechten en verrassende smaken zorgt Moshi Moshi Fair ook voor vertier. Zing de sterren van de hemel in de karaoke tent. Iedereen kan meedoen, of je nu echt goed kunt zingen of helemaal niet, het gaat om de pret. Laat je zangstem horen en boek je 15 minutes of fame.

Dance Dance Revolution

Even helemaal losgaan...Haal de kind in jezelf naar boven, dans je takoyaki eraf en ram er op los in de DDR tent. Dansen staat centraal in dit spel. Papercraft Workshop

Simpel, snel en niet al te ingewikkeld. Zelfgemaakte deze do-it-yourselfs moeten niet altijd zo moeilijk zijn! Doe dan mee met de Papercraft Workshop. Van de printables maak je een heuse 3d figuur. Schaar, lijm, en andere ladeeda, daar zorgen wij wel voor.