Het Amstelpark vindt zijn oorsprong in de Floriade van 1972, de internationale tuinbouwtentoonstelling die één keer in de tien jaar ergens in Nederland wordt gehouden. Internationale- en nationale inzenders hebben het park toen ingericht met sfeervolle presentaties.

 

Na de Floriade, is getracht de originele inzendingen zoveel mogelijk te behouden. Vandaar dat u in dit park nog een grote verscheidenheid aan bloemen, planten en bomen aantreft. De kinderboerderij en speeltuin, het treintje en diverse horecagelegenheden geven volop gelegenheid tot recreëren.

 

Ligging en openingstijden

Het park wordt begrenst door de Europaboulevard, De Borcht, de Amstel en de A10 Ringweg-Zuid. Het Amstelpark is dagelijks geopend van 08.00 uur tot een half uur vóór zonsondergang.

 

Toegankelijkheid

Het park is alleen toegankelijk voor wandelaars. De hoofdingang ligt aan de Europaboulevard tegenover de A.J. Ernststraat. Andere ingangen zijn: de rode brug, De Borcht, bij de Amstel nabij de Rozenoordbrug en PARK Twee entrees zijn toegankelijk voor scootmobielgebruikers:

hoofdentree, Europaboulevard

ingang De Borcht, aan de zuidkant van het park (nabij de molen)

 

Barbecueën verboden

In het gehele Amstelpark is barbecueën verboden.